Japan - Kyoto - Dag 3

2023-10-24 - Travels

Bara ett par meter från hotellet ligger busshållplatsen som tycks ta dig överallt i Kyoto… Idag hoppade jag på en av alla bussar till Philosopher's Walk, jag hade nämligen kollat ut ett par olika platser att besöka och har man inget emot att gå så kunde man ta sig till de allihopa under ett par timmar.

Vägen uppför till Silverpaviljongen, Ginkaku-ji, satte mitt hjärta på prov vill jag lova. Det är helt sjukt så otroligt andfått jag blivit av den där lilla varelsen i magen… Aldrig varit med om något liknande ^^ Jag stannade till i några av butikerna och köpte på mig lite souvenirer, bl.a. ett par söta bebisbestick. Jag ville ha något som håller en stund och som faktiskt kommer användas, så det fick bli bestick ^^

Jag tog min tid inne på området för Ginkaku-ji. Solen stod högt, det var varmt och turisterna var många. Jag lunkade på bland träden och försökte hitta skugga där det gick. Himla mysig där inne måste jag erkänna, så fin trädgård där man lagt ner mycket kärlek!

Efter mitt besök kände jag mig lite sugen på något kallt och alldeles utanför fanns en liten butik som sålde glass - givet!

Därefter promenerade jag genom små gator och snart passerade jag en stor maffig trappa som ledde upp till en gammal kyrkogård och ännu ett mysigt litet tempelområde, Anraku-ji Temple. Jag var alldeles själv när jag gick runt där och jag tog min tid… Andades in dofterna och uppskattade tystnaden.

Jag fortsatte bort till ett tempel som nog var det gulligaste tempel jag sett - ett kanintempel, Okazaki-jinja*. Så oerhört japansk på något sätt, inte konstigt alls om ni frågar mig!

Nu började klockan sticka iväg och det var redan eftermiddag… Tror ni jag kommit ihåg att äta något? Nej… En glass och ett äpple, that’s about it. Så,nu började min energinivå tryta och jag såg till att hoppa på en fullpackad buss tillbaka till hotellet.

Kvällens middag blev en het nudelsoppa och grabbarna tittade förbryllat på mig när jag bad om extra hetta. Men, jag tyckte inte det var så farligt, men grabbarna kämpade på bra även utan extra hetta - veklingar ^^

Väl tillbaka på hotellet bestämde jag mig för att prova hotellets Onsen, som idag var öppen för damerna. När det kommer till att bada i varmvatten som gravid går åsikterna verkligen isär, men enligt många barnmorskor ska det inte vara någon fara att njuta 15-20 minuter. Med det i bakhuvudet spenderade jag några minuter i vattnet, sedan dinglade jag med benen och njöt av lugnet och ensamheten.

Den här kvällen somnade jag som ett barn och sov gott större delen av natten!

*The Okazaki Shrine is packed with various nods to rabbits including rabbit statues, ema, and lanterns to name just a few. One of the reasons people visit this shrine is to pray for safe childbirth, as one of the bunny statues on the grounds (the black granite one) is said to provide women with an easy delivery if they rub its belly.


Fotogalleri

Japan