Japan - Kyoto - Dag 4

2023-10-25 - Travels

Idag klev jag upp samtidigt som Johan och följde med honom bort till Kiyomizu-dera innan alla truister vaknade. Vi hade packat väskorna kvällen innan och bestämde oss för att splitta på oss när vi kom fram för att sedan äta frukost tillsammans på Japans äldsta Starbucks när det öppnade kl 8.

Johan försvann iväg bland smågatorna och jag strosade runt i mitt eget tempo. Trots att det var tidigt på morgonen, fanns det flera turister som tänkte samma tanke som jag ^^ Så, det var ändå svårt att fota gatorna utan en massa folk i vägen.

Efter en liten stunds väntande fick jag förfrågan av en turist om jag ville att han skulle ta ett kort på mig. Han kikade på min kamerautrustning och log glatt - en gång i tiden orkade han också bära runt på det där, men han hade numera övergett det för en betydligt mindre variant. Jag tackade ja och ställde mig lite obekvämt framför kameran, jag hade ju inte direkt fotovänliga kläder på mig eller hade sminkat mig för den delen ^^ Men, it is what it is och en bild, även om den är kass, är alltid roligare än att inte ha en.

När klockan närmade sig 8 gick jag ner till Starbucks och ställde mig i kön som redan hade bildats. Helt otroligt… Johan däremot hade virrat bort sig på smågatorna och visste inte hur lång tid det skulle ta för honom att komma dit. När det väl öppnade fick jag släppa förbi sällskap efter sällskap innan Johan kom skyndandes. Dock hamnade vi först i betalkön av någon obegrpilig anledning, och jag beställde in en chailatte och frukostmacka med mycket sallad på, medan Johan körde sin klassiska fruksot här i Japan - kaffe och sockermunk ^^ När vi sedan skulle hitta en plats förstod jag varför ingen ställt sig i själva matkön, alla hade ju sprunigt upp till övervångingen för att paxa en plats ^^ Jag tror dock att vi tog de sista platserna på golvet där vi kunde njuta av lugnet och vår frukost.

Mätta och belåtna var det dags för Johan att jobba vidare, medan jag tackade för mig och rörde mig tillbaka till hotellet. Mina planer för dagen var få, men jag visste att jag skulle iväg på en marknad som hölls en gång i månaden borta vid Christoffers gamla lägenhet (som jag bodde i när jag besökte honom 2012). Johan skulle dock smita iväg till Gion på mina rekommendationer och det skulle visa sig att han fick se ett antal vackra par som ville föreviga dagen.

  

I väntan på bussen kom illamåendet och jag undrade för ett par minuter om jag skulle klara av att ta mig hela vägen dit… Och eftersom jag inte var den enda som skulle till den där marknaden var buss efter buss precis fullpackad. När jag tillslut kom fram, efter drygt 40 minuter, var jag helt färdig ^^ Törstig och varm som satan. Att solen stod högt och temperaturen steg hjälpte ju inte direkt…

Men, vilken marknad! Det fanns så otroligt mycket fina saker och jag önskar att jag hade kunnat köpa på mig betydligt mer saker än vad jag gjorde. Det blir ett par mindre skålar och sushitillbehör samt lite söta smycken, men jag hade kunnat handla så otroligt mycket mer om jag bara hade haft ork att släpa hem det.

  

Efter ett par timmar hörde Johan av sig, han skulle snart röra sig tillbaka till hotellet och undrade om jag ville äta sen lunch med honom. Väldigt passande då jag precis hade ställt mig i kö för att köpa något att äta! Istället försökte jag komma med en buss tillbaka till hotellet, men ännu en gång var det så otroligt mycket folk i rörelse att det tog en evighet att komma med en buss. Efter väldigt mycket väntande och en lång och inte allför angemän bussresa hem, kunde jag tillslut slå mig ner bredvid Johan som vid det här laget redan hade hunnit äta upp ^^ Men, han väntade snällt på mig medan jag beställde in ett par dumplings och svepte ett glas med apelsinjuice.

Eftermiddagen blev sig lik för min del - en skön dusch och ett par minuter i sängen. Johan jobbade vidare en liten stund innan han lite motvilligt följde med mig in till Kawaramachi och Loft där vi strosade runt en liten stund. Vi åt crêpes och spanade in lite knivar i de olika butikerna, sedan gick vi hela vägen bort till tebutiken där jag gick fullständigt bananas och köpte på mig 10 olika teer samt lite presenter hem.

 


Fotogalleri

Japan